165

Προαγωγικές Εξετάσεις του Ωδείου της Ι.Μ. Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 20 Ιούνιος, 2022 - 13:15

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών από τις 16 Ιουνίου μέχρι και τις 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» .

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος οι μαθητές όλων των Σχολών του Ωδείου, οι οποίοι ανάλογα με την πρόοδό τους είτε προήχθησαν στο επόμενο έτος σπουδών, είτε παρέμειναν στο ίδιο έτος προκειμένου να ολοκληρώσουν την προβλεπόμενη από το πρόγραμμα σπουδών ύλη.

Επίσης οι καθηγητές παρουσίασαν στην εξεταστική επιτροπή την πορεία του κάθε μαθητή κατά το τρέχον σχολικό έτος, έδωσαν συμβουλές στους μαθητές τους για τον τρόπο μελέτης καθώς και για την μουσική ερμηνεία και την εξέλιξή τους και τους παρακίνησαν να προτρέψουν και άλλα παιδιά να ενταχθούν στο Ωδείο, ώστε να γίνουν μέτοχοι των πνευματικών και καλλιτεχνικών αγαθών, που προσφέρει.

Παράλληλα πραγματοποιούνται και οι προαγωγικές εξετάσεις και στα εννέα παραρτήματα του Ωδείου σε όλη την Φθιώτιδα, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Ιουνίου.

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά έδωσε στους μαθητές η συνεχής παρουσία του ίδιου του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών κατά την εξέλιξη των εξετάσεων, ο οποίος με τον πατρικό του λόγο ενθάρρυνε τα παιδιά και τους προέτρεψε να ομιλούν και να ψυχαγωγούνται μέσω της μουσικής, για να εκφράζουν τον πλούσιο συναισθηματικό τους κόσμο και μέσω της μουσικής αυτής έκφρασης να πλημμυρίζουν καθημερινά όλο το Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως με μελωδίες. 

Τέλος την Τρίτη 21 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας, θα πραγματοποιηθούν οι Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου, κατά τις οποίες οι τελειόφοιτοι θα εξεταστούν ενώπιον επιτροπής ορισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness