165

Ποιμαντικές δράσεις παράλληλα με την έναρξη της 2ης Παμφθιωτικής Λιτανείας

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 2 Οκτώβριος, 2022 - 19:15

Πολυποίκιλες ποιμαντικές δράσεις περιελάμβανε το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών μετά την επιστροφή του από την Λέσβο και πέρα από τις Ιερές Ακολουθίες της 2ης Παμφθιωτικής Λιτανείας έτους 2022 .

          Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε πολλούς φορείς, καθώς και εκδηλώσεις στην πόλη της Λαμίας και σε άλλα μέρη της Φθιώτιδος, αλλά δέχθηκε και πολλές επισκέψεις στο γραφείο του, στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, συνεχίζοντας την έμπρακτη πατρική στήριξη της τοπικής Εκκλησίας σε όλους ανεξαιρέτως τους φορείς και τους πολίτες, αλλά και εμπνέοντας και δρομολογώντας συνέργειες και συνεργασίες για το καλό του τόπου.

          Ο κ. Συμεών τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως του Νομού Φθιώτιδος για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας Δρ. κ. Κωνσταντίνου Σπαλιώρα. Επίσης ο Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον Αγιασμό στο «Κέντρο Μελέτης - Προπαιδεία» στη Λαμία στο πλαίσιο των προσκλήσεων που δέχεται και από ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές και στις οποίες πάντα ανταποκρίνεται ο κ. Συμεών.

          Ο Σεβασμιώτατος ανάμεσα στις πολλές επισκέψεις, που δέχθηκε στο γραφείο του, δέχθηκε και την Πρόεδρο κ.  Μαριάνθη Ντούβα και τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παράρτημα Λαμίας, καθώς και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο.

          Ο κ. Συμεών ευλόγησε και την έναρξη των ετήσιων νυχτερινών αγώνων με τίτλο: «Lamia Night Run» στην πόλη της Λαμίας, ενώ επίσης παρακολούθησε και το ποδοσφαιρικό αγώνα στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος» μεταξύ των ομάδων της Στερεάς Λαμία – Λεβαδειακός. Επίσης και παραβρέθηκε για μία ακόμη φορά στην Μαρτυρική πόλη της Σπερχειάδος, ευλογώντας την τελετή λήξης και την απονομή βραβείων των 5ων Πανελληνίων Αγώνων Θεατρικών Εργαστηρίων στον κινηματογράφο της πόλεως «Πάνθεον» και συγχαίροντας τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες των αμφοτέρων εκδηλώσεων πολιτισμού και αθλητισμού.

       Επίσης, ο κ. Συμεών παραβρέθηκε και στο 7o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, κατόπιν προσκλήσεως της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομαδικής Γυμναστικής και της Ακαδημίας Ρυθμικής Γυμναστικής και Χορού Λαμίας στο «Χαλκιοπούλειο» κλειστό Γυμναστήριο της πόλεως Λαμίας.

          Τέλος ο κ. Συμεών τέλεσε στον παλαιό και ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά Λαμίας, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Αθανασίου Μακρυγιάννη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  Αρτοκλασία του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας επί τη μνήμη του προστάτου των Νομικών Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εισήγηση του νομικού κ. Γεωργίου Ρεντίφη και είχε μια ουσιαστική και όμορφη επικοινωνία με τους νομικούς της πόλεως στην εόρτια συνεστίαση που ακολούθησε στο Δημοτικό Αναψυκτήριο του Αγίου Λουκά στον ομώνυμο λόφο της πόλεως.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...