165

Οργανωτικές ετοιμασίες για τις Κατασκηνώσεις της Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 13 Ιούνιος, 2021 - 00:15

Συνάντηση με νεανικά στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, που θα διακονήσουν εθελοντικά την φιλοξενία εκατοντάδων παιδιών από τις 5 Ιουλίου έως τις 29 Αυγούστου στο ανακαινισμένο παραθαλάσσιο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Αγίας Αικατερίνης στο Καινούργιο Λοκρίδος είχε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

        Η προκατασκηνωτική αυτή σύναξη πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, μετά τον Αναστάσιμο Αρχιερατικό Εσπερινό και την δέηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που τέλεσε ο κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

         Ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Βάγιας παρουσίασε τις έξι βασικές κατασκηνωτικές περιόδους, για τις οποίες έχουν ήδη αρχίσει οι εγγραφές και παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον:

1η  περίοδος: 5 – 10 Ιουλίου για αγόρια Δ΄-Στ΄ Δημοτικού.

2η  περίοδος: 13 – 18 Ιουλίου για κορίτσια Δ΄-Στ΄ Δημοτικού.

3η  περίοδος: 21 – 26 Ιουλίου για αγόρια Λυκείου.

4η  περίοδος: 29 Ιουλίου – 3 Αυγούστου για κορίτσια Λυκείου.

5η  περίοδος: 16 – 21 Αυγούστου για αγόρια Γυμνασίου.

6η  περίοδος: 24 – 29 Αυγούστου για κορίτσια Γυμνασίου, καθώς και τις ειδικές περιόδους που θα υλοποιηθούν για τα παιδιά του ΚΔΑΠ «Άγιος Εφραίμ», για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, για τα στελέχη της Εκκλησίας μας, αλλά και για άλλες ειδικές κατηγορίες.

          Το θέμα των Κατασκηνώσεων είναι: «Το παιδί στην Επανάσταση του 1821», το οποίο είναι αφιερωμένο στην επέτειο των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση και για το οποίο ήδη έχει γίνει προετοιμασία και στα Κατηχητικά Σχολεία των Ενοριών της Μητροπόλεως.

          Ο π. Κωνσταντίνος παρουσίασε λεπτομερώς το ημερήσιο πρόγραμμα της κατασκηνώσεως, καθώς και άλλες λεπτομέρειες, οι οποίες αφορούν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των κατασκηνώσεων. Ιδιαίτερη δε αναφορά έγινε στα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία των παιδιών από την πανδημία του κορωνοϊού.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών απευθυνόμενος στα στελέχη της Νεότητος έδωσε κατευθύνσεις σχετικά με την λειτουργία των Κατασκηνώσεων και παρουσίασε τα πνευματικά οφέλη που θα προκύψουν από την λειτουργία τους.

        Το πρωί ο κ. Συμεών επέλεξε να χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία υπέρ των μαθητών και μαθητριών σε ένα χωριό του Δήμου Λαμιέων, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραντζή, όπου εκήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness