165

Ωρεών Φιλόθεος από Λήμνο: «Τα δόγματα της Εκκλησίας είναι τρόπος ζωής»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 13 Ιούνιος, 2022 - 06:30

Αναδημοσίευση εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου 

Λαμπρός  πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Πνεύματος τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής, 12 Ιουνίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μυρίνης, στο ακριτικό νησί της Λήμνου.

Της ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ενώ συγχοροστάτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τους  φιλοξενούμενους Αρχιερείς, οι οποίοι με την εκλεκτή συνοδεία τους ήρθαν στο νησί. Τους ευχαρίστησε που με χαρά ανταποκρίθηκαν στο αδελφικό κάλεσμα του, προσερχόμενοι ως συνεορταστές στην Πανήγυρη της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος, αφού αναφέρθηκε στα χαρίσματα των επισκεπτών Αρχιερέων, με τα οποία διακρίνονται και διακονούν την Εκκλησία, παρεκάλεσε τον χοροστατήσαντα Θεοφ.  Επίσκοπο Ωρεών, να κηρύξει το θείο Λόγο.

Ο Θεοφιλέςτατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Λήμνου για την πρόσκληση που απηύθυνε στον άγιο Φθιώτιδος και στον ίδιο και στη συνέχεια ανέπτυξε την θεολογική σημασία του Δοξαστικού Τροπάριου των Αποστίχων «Δεύτε λαοί την τρισυπόστατον Θεότητα προσκυνήσωμεν», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «τα δόγματα της Εκκλησίας δεν είναι μια ιδεολογία, είναι πράγματα και μετουσιώνονται σε συγκεκριμένο τρόπο ζωής από τους πιστούς».

Προ του πέρατος της ακολουθίας του Εσπερινού, ακολούθησε πάνδημος  λιτάνευση της εφεστίου ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος. Ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές αρχές και ο πιστός λαός της νήσου ακολούθησαν την ιερά πομπή, ενώ στρατιωτικό άγημα και η φιλαρμονική απέδωσαν τιμές.

Ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός μεταδόθηκε με απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ενώ η αυριανή Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απευθείας όχι μόνο από ραδιοφώνου και διαδικτύου αλλά και από τηλεοράσεως μέσα από το περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος».

Τέλος, στις Ιερές Ακολουθίες σήμερα και αύριο, διακονεί η πολυμελής βυζαντινή χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», υπό τη χοραρχία του διακεκριμένου διευθυντού της, Δρ. Μουσικολογίας κ. Ανδρέου Ιωακείμ.  

Αύριο το βράδυ μάλιστα στο προαύλειο του Γυμνασίου Μύρινας η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου θα πραγματοποιήσει μεγάλη επετειακή πολιτιστική μουσικοχορευτική εκδήλωση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με θέμα: «Θαλασσάκι μου. Θάλασσες δακρύων, θάλασσες ελπίδας», με την μουσική επιμέλεια του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», την συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου της Λήμνου "ο Ήφαιστος" και με την ευγενική συμπαράσταση του Δήμου Λήμνου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Καζόλης

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness