165

Το Ωδείο «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» τίμησε τον προστάτη του Άγιο Ιγνάτιο Μηθύμνης

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 14 Οκτώβριος, 2021 - 13:00

Με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών τιμήθηκε η μνήμη ενός εκ των προστατών Αγίων του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», του Αγίου Ιγνατίου του Αγαλλιανού, Αρχιεπισκόπου Μηθύμνης του Θαυματουργού.

    Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, παρουσία του Διευθυντού του Ωδείου Δρ.  Ανδρέου Ιωακείμ, των καθηγητών και μαθητών, αλλά και με την ευλογημένη παρουσία των μικρών μαθητών του 20ου     Νηπιαγωγείου Λαμίας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία, ενώ ετέθη προς προσκύνηση και ενίσχυση των πιστών τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιγνατίου.

    Στην Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος και Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος αφίχθη το πρωί στην Λαμία, προσκειμένου και δια ζώσης να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών τα έτη πολλά, για την πρόσφατη ονομαστική του εορτή.

    Προ της απολύσεως  ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε για την ζωή του Αγίου Ιγνατίου του Αγαλλιανού συσχετίζοντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες που πέρασε ο Άγιος στην εποχή της αλώσεως της Πόλεως,  με τα προβλήματα της δικής μας εποχής.

    «Ο Άγιος Ιγνάτιος μας δείχνει τον δρόμο της υπομονής και της πίστεως. Όσα προβλήματα και αν έλθουν ο άνθρωπος που θέλει να συναντήσει τον Θεό θα βρει τον τρόπο και τον δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

    Τέλος ευχήθηκε στον Διευθυντή, στους καθηγητές και στους μαθητές του Ωδείου, να είναι πάντοτε ευλογημένοι να έχουν καλή πρόοδο τονίζοντας ότι η μουσική είναι ζωή.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness