165

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης σήμερα στο Αμφιθέατρο της Μητρόπολης

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 11 Απρίλιος, 2022 - 11:45

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Λαμίας σας προσκαλούν στο Σεμινάριο για την Λαϊκή Μουσική Παράδοση και τα Λαϊκά Όργανα με τον Μουσικοσυνθέτη, Σολίστ στο Μπουζούκι και Δάσκαλο Θανάση Πολυκανδριώτη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην Ν. Άμπλιανη Λαμίας (Μεγ. Αλεξάνδρου και Αγράφων) την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 και ώρα 18.00 μ.μ.

Το Σεμινάριο γίνεται στο πλαίσιο αναγνώρισης 27 Λαϊκών Οργάνων – μεταξύ αυτών και το Μπουζούκι – από το Υπουργείο Πολιτισμού, με επταετή φοίτηση και κρατικό Πτυχίο, καθώς και στην ένταξη του Μπουζουκιού στην  Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO.

Είναι μια προσπάθεια να εμπλουτίσουμε περισσότερο τις γνώσεις και τις εμπειρίες όλων όσων ασχολούνται με την Λαϊκή Μουσική Παράδοση και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο εκτελεστή Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, σε συνθέτες, σε στιχουργούς, σε τραγουδιστές αλλά και σε όσους είναι θιασώτες της Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης και του Ελληνικού Πολιτισμού, στους οποίους δίνεται και η δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά κατόπιν συνεννόησης. Επίσης, στο τέλος του Σεμιναρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Σημειώνεται πως ο μουσικοσυνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης είναι ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που πρωτοστάτησε στην αναγνώριση των Λαϊκών και Παραδοσιακών Οργάνων από το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και στην ένταξη των Λαϊκών Οργάνων "Μπουζούκι – Τζουράς - Μπαγλαμάς" στην  Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Unesco και συνέβαλε στην επίτευξη των στόχων επισημοποίησης του οργάνου μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2231 0 50168 και 6936 616 126 ή στο email: odeioimfth@gmail.com

Σημείωση: Παρακαλούμε να προσέλθετε στο σεμινάριο μισή ώρα πριν την έναρξη του για να γίνει η εγγραφή σας από την Γραμματεία.

Κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...