165

Ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 21 Ιανουάριος, 2022 - 14:30

Τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, έναν εκ των στενών συνεργατών του τίμησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ημέρα όπου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Νεοφύτου.

          Ο κ. Συμεών χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, συλλειτουργούντων και συμπροσευχομένων του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου και άλλων Πατέρων του Κεντρικού Οργανισμού της Διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, λαϊκών συνεργατών και πιστών.

          Στον π. Νεόφυτο εκ μέρους όλου του Ιερού Κλήρου ευχήθηκε πατρικώς και εγκαρδίως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, υγεία, μακροημέρευση και την από Θεού δύναμη και ευλογία στο έργο και στην διακονία του στην τοπική Εκκλησία της Φθιώτιδος.

          Ακόμη ο κ. Συμεών, επ’ ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού, μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος και ετέλεσε Ιερό Αρχιερατικό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου Μαστίχη του ευγενούς, του πράου και ταπεινού τη καρδία Επισκόπου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου κυρού Μαξίμου, επί τη συμπληρώσει 7 ετών από την εις Κύριον εκδημίαν του.

       Του Ιερού Μνημοσύνου προηγήθηκε στο Καθολικό της Μονής Θεία Λειτουργία υπό του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ηρωδίωνος Ρίζου, αδελφού της Ιεράς Μονής, παρουσία του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγουμένου της Μονής Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Στυλίδος και Διευθυντού του Γηροκομείου Στυλίδος Αρχιμ. π. Μαξίμου Νικολόπουλου, άλλων πατέρων της Αδελφότητος, της Δημάρχου Στυλίδος κ. Βιργινίας Στεργίου,  καθώς και των οικογενών του μακαριστού Επισκόπου, ο οποίος είλκε την καταγωγή του από την Ανατολική Φθιώτιδα, από την πόλη της Στυλίδος, την οποία και ιδιαίτερα αγαπούσε και τιμούσε.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...