165

Ο Σεβασμιώτατος στους Aγίους Κηρύκο και Ιουλίττα Στυλίδας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 15 Ιούλιος, 2021 - 21:45

Σε ένα από τα πολλά Ιερά Παρεκκλήσια της Στυλίδος, τα οποία και χαρακτήρισε μαζί με τις Ιερές Μονές της Ανατολικής Φθιώτιδος,ως  όμορφες Πνευματικές ψηφιδες, το μοναδικό σε ολόκληρη την Φθιώτιδα  Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος,  αφιερωμένο στον Άγιο Κήρυκο και στην μητέρα του Αγία Ιουλίττα κοντά στην θάλασσα,  χοροστάτησε και ωμίλησε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουλίου, στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών παρουσία του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγγέλου Ανθοπουλου, της Δημάρχου Στυλίδος κ. Βιργινίας Στεργίου και αρκετών πιστών από την πόλη και την Ανατολική Φθιώτιδα.

Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών αρχικά εξέφρασε την χαρά του που ευρέθη σε αυτό το όμορφο Παρεκκλήσιο και συνεχάρη εγκαρδίως τον Προϊστάμενο του Ναού και Διευθυντή της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως στη Στυλίδα Αρχιμ. π. Μάξιμο Νικολόπουλο για την αρτιότητα και την καλή διοργάνωση της Πανηγύρεως. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε για την ζωή και το μαρτύριο του μικρού Αγίου Κηρύκου και της μητρός του Αγίας Ιουλίττης και χαρακτηριστικά σημείωσε:

“Ο Άγιος Κήρηκος και η Αγία Ιουλίττα υπέγραψαν με το αίμα τους την αγάπη τους για τον Χριστό και φαινομενικά μεν μπορεί να φαίνεται ότι κατ΄άνθρωπον ηττήθηκαν με τα φρικτά μαρτύρια και τον θάνατό τους από τον διώκτη Διοκλητιανό, λάμπουν όμως ως αστέρες από το παλάτι του ουρανού.

Μέσα από τις μνημες των Αγίων να λαμβάνουμε ευκαιρία και να νοηματοδοτούμε και την δική μας ζωή και να δίνουμε στον εαυτό μας την δυνατότητα για σωστές αποφάσεις αλλαγής”. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...