165

Ο Σεβασμιώτατος στο Περιστέρι για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου κ. Γρηγορίου

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 24 Ιανουάριος, 2022 - 22:45

          Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό για τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου που τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) Περιστερίου συμμετείχε απόψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, προκειμένου να ευχηθεί αδελφικώς στον άγοντα τα ονομαστήριά του οικείο Ποιμενάρχη της αδελφής Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, Σεβασμιώτατο κ. Γρηγόριο.

          Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών συνοδεύουν στην χιονισμένη Αθήνα και συμμετείχαν στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης και ο Αρχιδιάκονος π. Νικόλαος Πολυζώης.

          Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, συγχοροστατούντων  των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, του Ποιμενάρχου μας Φθιώτιδος κ. Συμεών, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Βασιλείου, Ρωγών κ. Φιλοθέου και του άγοντος τα ονομαστήρια, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γρηγορίου.

 Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος προσεφώνησε τους αγίους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τον φιλόχριστο λαό του Θεού που προσήλθε παρά το δριμύ ψύχος και την πυκνή χιονόπτωση και αφού εδόξασε το όνομα του Τριαδικού Θεού και του Αγίου Γρηγορίου διένειμε τον άρτο δεχόμενος τις ευχές όλων.

Αύριο το πρωί στον ως άνω Ιερό Ναό θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και τα ονομαστήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness