165

Ο Σεβασμιώτατος στα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Νικαίας Αλεξίου

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 17 Μάρτιος, 2022 - 13:15

Αναδημοσίευση από το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων www. Romfea. gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 η μνήμη του Οσίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, στον ιστορικό Ιερό Ναό Οσίας Ξένης Νικαίας.

    Στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Παντελήμονα Σταυρίδη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

    Να αναφερθεί ότι στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Γλυφάδας Αντώνιος, Φθιώτιδος Συμεών και οι Θεοφ. Επίσκοποι Χριστιανουπόλεως Προκόπιος και Ευρίπου Χρύσοστομος.

    Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πρωτοπρ. Γρηγόριος Μπατιστάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Αλεξίου Ανθρώπου του Θεού και στο πολυσχιδές φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο του Σεβασμιωτάτου.

    Εκ μέρους των Αρχιερέων στον Μητροπολίτη Νικαίας ευχήθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

    Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς και τους πιστούς για την παρουσία τους, την αγάπη τους και τις θερμές ευχές τους.

    Επίσης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ και τον κατά σάρκα συγγενή Ζακύνθου κυρό Αλέξιο.

    Τους ύμνους έψαλλε ο βυζαντινός χορός ''Ηχάδειν'' υπό την διεύθυνση του κ. Ευάγγελου Βασιλείου.

     Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Νικαίας μετέβη στο Επισκοπείο όπου δέχθηκε τις ευχές πλήθους κληρικών και λαϊκών.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...