165

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών κοντά σε εορτάζοντες Ιερείς της Μητροπόλεως.

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 21 Ιανουάριος, 2021 - 16:30

Για άλλη μια φορά βρέθηκε κοντά σε εορτάζοντες Ιερείς της Μητροπόλεως μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών το διήμερο 20 & 21 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο.

          Στις 20 Ιανουαρίου 2021, ημέρα μνήμης του Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου, ο κ. Συμεών τίμησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, τον σεβάσμιο Πρωθιερέα π. Ευθύμιο Παρλαβάντζα, αφυπηρετήσαντα κληρικό της Μητροπόλεως μας και επί πολλά έτη διατελέσαντα Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

          Στον Εορτάζοντα π. Ευθύμιο ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε αδιάπτωτη και ακλινή υγεία, μακροημέρευση και να αξιωθεί μέχρι βαθυτάτου γήρατος να ιερουργεί τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας και να χαίρεται με τον νεανικό του ενθουσιασμό την Ιερωσύνη και Βασιλεία του.

          Τη 21η  Ιανουαρίου 2021, ημέρα όπου η Εκκλησία μας τιμά μεταξύ των άλλων τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νεοφύτου, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, βρέθηκε και πάλι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία μετεδόθη απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, προηξήρχε ο άγων τα ονομαστήριά του Άγιος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

          Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο Μάρτυρα Νεόφυτο, ο οποίος συγκεντρώνει στο πρόσωπό του χαρακτηριστικά και των Οσίων και των Μαρτύρων, χαρακτηρίζοντάς τον παράδειγμα μιμήσεως στην πίστη και στην υπομονή για κάθε χριστιανό,  αλλά ιδιαίτερα για κάθε κληρικό.

          Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον π. Νεόφυτο τις ευχές όλων των κληρικών της Μητροπόλεως και με λόγια αγάπης και σεβασμού τον ευχαρίστησε εγκαρδίως  για την διακονία του στην τοπική μας Εκκλησία, χαρακτηρίζοντας τον ως ακάματο εργάτη του Ευαγγελίου και της μαρτυρίας του Ιησού Χριστού, αναλώνοντας εαυτόν μετά ακριβείας και πιστότητος σε πολλούς τομείς της Φθιωτικής Εκκλησίας.

          Εις ένδειξιν τιμής και πατρικής αγάπης ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επέδωσε ως ευλογία στον π. Νεόφυτο έναν επιστήθιο Σταυρό ιστορικής και πνευματικής σημασίας και αξίας, ενώ στον π. Ευθύμιο προσέφερε ένα χειροποίητο επιγονάτιο. 

         Στους εορτάζοντες ιερείς εκ μέρους του εφημεριακού Κλήρου ευχήθηκαν επίσης ο Γεν. Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Πρωτ. π. Δημήτριος Ατματζίδης.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...