165

Μνήμη των εν Αταλάντη υπό των Ιταλών εκτελεσθέντων

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 28 Μάιος, 2022 - 22:30

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των εκτελεσθέντων παιδιών της Αταλάντης από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής, στις 29 Μαΐου 1943, τέλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών στο Μνημείο των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης στη θέση  «Περιβολάκια» στον επαρχιακό δρόμο Αταλάντης – Καλαποδίου.

          Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανασίου Ζεκεντέ ο Ποιμενάρχης μας απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, ενώ επίκαιρη ομιλία  για το ιστορικό γεγονός εκφωνήθηκε  από τον κ. Αριστομένη Συγγελάκη, Πανεπιστημιακό, Συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με θέμα: «Η Αταλάντη της Αντίστασης και της θυσίας στην πρώτη γραμμή του αγώνα για Μνήμη και Δικαιοσύνη!»

          Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Ιωάννης Σταθάς, καθώς και ο Δρ. κ. Αθανάσιος Φροντιστής, επιζών της Κατοχής, μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και συγγραφέας του βιβλίου «Ελεγεία για το Ολοκαύτωμα της Ελλάδας 1941-1944 - Δέκα ωδές».

          Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική  του Δήμου Λοκρών.

          Στην εκδήλωση μνήμης επίσης παραβρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μάϊτα Γιαννοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Μιχάλης Παπανικολάου, κ. Χρήστος Καλλής, κ. Μαρία Τζανακάκη και κ. Έλενα Κυριάκου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης κ. Νικόλαος Ανεστάκος, ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Μπονόβας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κωνσταντίνος Ντέλιος και κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αταλάντης κ. Ανέστης Κατσούλης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αταλάντης κ. Γεώργιος Δουμπιώτης και κ. Νικόλαος Ανεστάκος, ο πρώην Δήμαρχος Αταλάντης κ. Δημήτριος Μαμάνδρας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών ο κ. Φώτιος Τσιριγγούλης, εκ μέρους του Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης η κ. Στέλλα Μαρμαρινού, η Πρόεδρος κ. Βασιλική Λάζου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Πάρης Φουντάς του  σωματείου «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης», η Πρόεδρος του Συλλόγου «Αινιάνων Υπάτης» κ. Μαρία Λαϊνά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Αταλάντης κ. Γεώργιος Βλαχάβας, όλοι οι ιερείς της περιοχής και συγγενείς – απόγονοι των εκτελεσθέντων.

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...