165

«Μικρασίας θύμηση» στην Κάτω Τιθορέα

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 5 Σεπτέμβριος, 2022 - 14:45

Με επιτυχία και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο: «Μικρασίας Θύμηση» στην κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας, στην σκιά του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου.

          Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας, το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και συγκεκριμένα το Παράρτημα της Κάτω Τιθορέας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας και ο Σύλλογος Γυναικών Κάτω Τιθορέας.

           Τα μέλη της Παραδοσιακής Χορωδίας του Παραρτήματος του Ωδείου της Ι.Μ. Φθιώτιδος στην Κάτω Τιθορέα, υπό την Διεύθυνση του υπευθύνου καθηγητού κ. Αναργύρου Βλάχου, με την συμμετοχή της καθηγήτριας του Ωδείου κ. Ευαγγελίας Γούβαλη παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια από την Μικρασία και τις αλησμόνητες πατρίδες.

          Ακολούθως τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κ. Τιθορέας παρουσίασαν χορούς από τις αλησμόνητες πατρίδες φορώντας παραδοσιακές στολές.

          Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η ειδική συνεργάτιδα της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Δήμητρα Αθανασάκου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Σιαλμάς και ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. π. Ευάγγελος Τσαπρούνης.

          Την εκδήλωση επισφράγισε με τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος συνεχάρη όλους τους διοργανωτές της εκδηλώσεως και αναφέρθηκε στην αξία αυτών των εκδηλώσεων για τις οποίες τόνισε ότι: «Δεν είναι απλώς εκδηλώσεις προβολής και ανάδειξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού, αλλά οι εκδηλώσεις μνήμης είναι εργαλεία γνώσης πολύτιμα για την κατανόηση του σήμερα και για τον σχεδιασμό του αύριο. Συγχρόνως όμως είναι και ένα κερί ευλάβειας και τιμής στους χιλιάδες μάρτυρες της πίστεως και της πατρίδος, οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για την πίστη και την πατρίδα».

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness