165

«Μικρασίας Θρήνος» Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση της Ι.Μ. Φθιώτιδος για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 14 Απρίλιος, 2022 - 20:30

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος και το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» θα  πραγματοποιήσει ενόψει του Πάσχα προπασχάλια εκδήλωση με τίτλο: «Μικρασίας Θρήνος», η οποία είναι και η εναρκτήρια και πρώτη μεγάλη εκδήλωση της Μητροπόλεως μας για την επέτειο των  100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, στην πλατεία Ελευθερίας, το Σάββατο του Λαζάρου, 16 Απριλίου 2022 και ώρα 18:00 μ.μ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος από Μελουργούς της Σμύρνης, τους οποίους θα αποδώσει κλιμάκιο της Βυζαντινής Χορωδίας του Ωδείου και Θρήνους – Τραγούδια της Μεγάλης Εβδομάδος από την πλούσια Μουσική Παράδοση της Μικράς Ασίας, τους οποίους θα πλαισιώσει η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Ωδείου.

Επίσης, επίκαιρα αποσπάσματα από Μικρασιάτες συγγραφείς και ποιητές θα απαγγείλει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και ηθοποιός Νίκος Ορφανός, ο οποίος θα τιμήσει την εκδήλωση με την ευγενική του συμμετοχή..

Στην εκδήλωση μας προσκαλεί και μας περιμένει όλους  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...