165

Με λαμπρότητα τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρίνη

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 28 Ιούνιος, 2015 - 08:30

Τα Εγκαίνια του Ενοριακού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο παραλιακό Μαρίνη της Στυλίδος, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κατά την Εκκλησιαστική τάξη το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας  Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη και στη συνέχεια εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε κατά την εκκλη­σια­στική τάξη τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού, ενώ εντεταλμένος ιερεύς εξη­γούσε στο εκκλησίασμα τα τελούμενα. Κατά την ακολουθία των Ε­­γκαι­νίων καθιέρωσε καινούργια Αντιμήνσια πάνω στα οποία θα τελείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και παρέδωσε τον Ναό λουσμένο μέσα στη Χάρη του Αγίου Πνεύματος εις κοινήν λατρείαν.  Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία.

 Όλο το εκκλησίασμα με ενδιαφέρον παρακολουθούσε τα τε­λού­­μενα ενώ η χαρά όλων ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους διό­τι το όνειρό τους να εγκαινιάσουν τον Ναό που έχτισαν γινόταν πρα­γματικότητα.

Στην λαμπρή τελετή των Εγκαινίων και στην Θεία Λειτουργία έψαλλε Βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Σεραφείμ Κυρίτση.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Στυλίδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μάξιμο Νικολόπουλο και τον εφημέριο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνό Ξηρομερίτη για την αρίστη προετοιμασία των εγκαινίων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους ενορίτες για την συμπαράσταση στην διοργάνωση των εγκαινίων και την άψογη και ευλαβική στάση τους κατά την πολύωρη ακολουθία καθώς και τον κ. Κωνσταντίνο Κεφαλά, ο οποίος προσέφερε τα υλικά των Εγκαινίων, εις μνήμην της αειμνήστου κόρης του Μαρίας.

Αυτά τα Εγκαίνια στη σημερινή συγκυρία, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος έχουν μεγάλη σημασία, διότι ενώ όλα τα πράγματα έρχονται και παρέρχονται, μέσα στην εκκλησία ανακαινιζόμαστε. Ευχήθηκε δε αυτή η ανακαίνιση που όλοι εβίωσαν με την τελετή των Εγκαινίων να απλωθεί σε όλο τον κόσμο δια του Αγίου Πνεύματος.  

Στην αντιφώνησή του ο Εφημέριος π. Δαμασκηνός με πολύ συγκίνηση ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την χαρά που έδωσε στην Ενορία του Μαρινίου με την τέλεση των Εγκαινίων καθώς και όλους όσοι βοήθησαν για την ολοκλήρωση του Ναού.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργία με το Αντίδωρο διενεμήθη σε όλους τους προσκυνητές από τον Σεβασμιώτατο ευλογία των Εγκαινίων ενώ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε δεξίωση με εδέσματα τα οποία είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του χωριού.

φωτογραφίες: imfth.gr και Δημήτρης Ανάγνου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...