165

Λειτουργικό και Ποιμαντικό πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 13 – 19 Δεκεμβρίου 2021

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 12 Δεκέμβριος, 2021 - 20:30

Λειτουργικό και Ποιμαντικό πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 13 – 19 Δεκεμβρίου 2021

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

08:30 π.μ. – 14:30 μ.μ. Ακροάσεις φορέων και πολιτών (κατόπιν προσυνεννοήσεως με το Ιδιαίτερο Γραφείο)

17:00 μ.μ. Αρχιερατική Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και ομιλία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

19:00 μ.μ. Η 56η επετειακή εκδήλωση της Ενώσεως Μικρασιατών Λαμίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με θέμα: «Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821»  στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως στη Λαμία.

 22:00 μ.μ. «Βήμα για όλους». Ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή του «Star Κεντρικής Ελλάδος», την οποία παρουσιάζει ο Διευθυντής του Σταθμού κ. Γεώργιος Σιμόπουλος. Προσκεκλημένος ο Σεβασμιώτατος.

 

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

 18:30 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

12:00 μ.μ. Καταληκτήρια διαδικτυακή εκδήλωση του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών της Πράξης: «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρωπίνου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας».

 

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

10:00 π.μ. Καταληκτήριο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως και αξιολόγηση των επιμορφοθέντων κληρικών υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

12:00 μ.μ. Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Μυκηναϊκού Ιδρύματος.

 

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

10:00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία για την Εορτή του Πυροσβεστικού Σώματος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

 

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

11:00 π.μ. Ποιμαντική επίσκεψη στην υπό ανέγερση Ιερά Μονή της Υπερμάχου Στρατηγού στο Κυριακοχώρι Δυτικής Φθιώτιδος.

 16:00 μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» με τίτλο: «Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.  Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν τα κορίτσια του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας, τα αγόρια του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας, τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

18:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών στη σειρά ομιλιών υπό τον τίτλο «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγιάς Δεσποίνης Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Επετειακή εκδήλωση για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαμιέων, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «Ελεύθερον το εύψυχον» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...