165

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών την Β' Κυριακή των Νηστειών

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 28 Μάρτιος, 2021 - 14:15

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την φυσική παρουσία πιστών τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής Β' Νηστειών ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεως μας.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας εκήρυξε και τον Θείο Λόγο, σε απευθείας μετάδοση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), και από άλλους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της πόλεως, οι οποίοι συνδέθηκαν με το πρόγραμμα του Ραδιοφώνου της Μητροπόλεως και μέσω διαδικτύου.

          Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο και την διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, αναφερόμενος στην θεραπεία του παραλυτικού κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.

          Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι σήμερα το απόγευμα στις 18:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Γ' Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, εις τον οποίο έχει προσκληθεί, για να κηρύξει τον Θείο Λόγο ο διακεκριμένος Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Αρτέμιος Γρηγοριάτης με θέμα: «Το κίνημα των Κολλυβάδων», μία ομιλία η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και διαδικτυακά, ενώ θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση την Δευτέρα στις 23:30 μ.μ.από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος».

          Επίσης την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 18:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας, εορταστική εκδήλωση με θέμα: « Η Ιερατική Εκπαίδευση στα χρόνια της Τουρκοκρατίας», η οποία εντάσσεται και στο πλαίσιο εορτασμού της εβδομάδος των Ιερατικών Κλήσεων, εις την οποία χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών. Και αυτή η εκδήλωση θα προβληθεί τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά.

          Τέλος, την Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 06:30 π.μ. ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητροπόλεως θα συνδεθεί με το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Αντινίτσης, απ' όπου θα μεταδοθεί απευθείας η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, ο οποίος και πάλι θα ομιλήσει για την διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, παρουσιάζοντας μία επίκαιρη ομιλία του Αγίου, την οποία εξεφώνησε το έτος 1347 ή 1348 με αφορμή μία πανδημία, η οποία και τότε πάλι έπληττε την πατρίδα μας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness