165

Η λιτάνευση του Επιταφίου στη Λαμία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 23 Απρίλιος, 2022 - 16:45

Με την παρουσία χιλιάδων πιστών κορυφώθηκε χθες Μ. Παρασκευή στη Λαμία το Θείο Δράμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε αρχικά, τον Όρθρο του Μ. Σαββάτου, την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, παρουσία των Αρχών του τόπου και της Υγειονομικής Κοινότητος, των Ιατρών, του Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού και αρκετών συνοδών των ασθενών και άλλων πιστών.

          Ο Επιτάφιος λιτανεύθηκε από τον υπό ανακατασκευή Ιερό Νοσοκομειακό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, σε όλους τους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου, μέχρι και το Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων.

          Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση και για μία ακόμη φορά ευχαρίστησε τους «διακόνους» της υγείας για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην κοινωνία.

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και προηξήρχε της Ιεράς Λιτανείας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, του Στρατού, των επισήμων και χιλιάδων πιστών, οι οποίοι συμμετείχαν με κατάνυξη και συγκίνηση στην Ακολουθία.

          Ο κ. Συμεών πριν την έναρξη της λιτανευτικής πομπής χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Λιτανεύουμε τον Νικητή της Ζωής, έστω και αν τούτη την ώρα βρίσκεται στον Άδη. »

          Λιτανεύουμε όλοι μαζί την ζωή. Να ευχαριστήσουμε τον Θεό που μπορούμε και είμαστε εδώ για να λιτανεύσουμε τον Χριστό. Όταν υπάρχει αγάπη, αλληλεγγύη, υπευθυνότητα και σύνεση και όταν είμαστε μαζί κερδίζουμε τις μάχες. Να αναπληρώσουμε αυτά που στερηθήκαμε και να ζήσουμε το Πάσχα, να χορτάσουμε Χριστό, να χορτάσουμε Ανάσταση».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness