165

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι. Μ. Φθιώτιδος και η 12η επετειακή εκδήλωση.

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 4 Απρίλιος, 2021 - 15:45

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και με την παρουσία των προβλεπομένων πιστών,  ιερούργησε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, καθώς και η Τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

          Ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Εβδομάδα των Ιερατικών Κλήσεων.

          Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ευχήθηκε:

«Ο Τίμιος Σταυρός να εμπνέει και να καθοδηγεί την ζωή μας, την σκέψη μας, τα συναισθήματά μας και τις επιλογές της ζωής μας».

Αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, και την αυτοπρόσωπη παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, διαδικτυακά, η 12η  επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με θέμα: «Η Φιλική Εταιρεία».

          Μέσα από το επίσημο κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Youtube, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», αλλά και από τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων, προβλήθηκε η εν λόγω εκδήλωση.

          Χαιρετισμό καλωσορίσματος στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου, απηύθυνε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Γεώργιος Ζούπινας.

          Εκτεταμένες και ενδελεχείς εισηγήσεις παρουσίασαν οι Εκπαιδευτικοί κ.κ. Γεώργιος Σαγιάς και Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, ενώ την παρουσίαση της εκδηλώσεως έκανε η κ. Μαριάνθη Τσιακτάνη.

          Την εκδήλωση διήνθισαν μελωδικά μέλη Βυζαντινού Χορού, όπου έψαλαν επίκαιρους ύμνους υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Νικολάου Αλεξόπουλου.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επισφράγισε την εκδήλωση με τον πατρικό του λόγο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

          «Συνεχίζουμε και σήμερα το ταξίδι των επετειακών μας εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ένα ταξίδι διαδικτυακό, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό, καθώς η πανδημία δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να έχουμε αυτοπρόσωπη φυσική παρουσία, όπως θα θέλαμε.

              Και το συνεχίζουμε σήμερα από έναν άλλο σταθμό, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, εδώ στη Νέα Άμπλιανη. Σήμερα η εκδήλωση μας είχε ως θέμα την Φιλική Εταιρεία, ένα θέμα πολύ σημαντικό, καθώς σε όλες τις εκδηλώσεις προσπαθούμε να μελετήσουμε σε βάθος το γιατί της Επανάστασης, την Επανάσταση, αλλά και το μετά την Επανάσταση. Και μονάχα αν δούμε την Επανάσταση συνολικά ως μία πανστρατιά όλου του λαού, και των κληρικών και των λαϊκών και των λογίων και των απλών ανθρώπων και των επωνύμων και των ανωνύμων, μόνο τότε μπορούμε να καταλάβουμε ότι αυτή η Επανάσταση ήταν και είναι κομμάτι της ταυτότητας του λαού μας».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness