165

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τίμησε τον Οδυσσέα Ανδρούτσο

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 20 Ιούνιος, 2021 - 19:00

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών, στην Ιερά Μονή η οποία αποτέλεσε το ορμητήριο, αλλά και το καταφύγιο του μεγάλου οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Οδυσσέα Ανδρούτσου και των γενναίων στρατιωτών του, τελέσθηκε το Σάββατο προ της Πεντηκοστής.

          Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, η οποία μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89, 4 Fm).

           Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών  τέλεσε ιερό μνημόσυνο για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η  20η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την επέτειο των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο: «Ο Αγωνιστής της Επαναστάσεως, Οδυσσέας Ανδρούτσος», με την φυσική παρουσία προβλεπομένων ατόμων και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

        Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με τον Δήμο Λοκρών και την Κοινότητα Λιβανατών, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννη Οικονόμου, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννη Σαρακιώτη, των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανασίου Καρακάντζα και Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνου Καραγιάννη, του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανασίου Ζεκεντέ, της Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών κ. Μάιτας Γιαννοπούλου, του Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ντέλιου, της Προέδρου του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Βάσως Σίμου - Παλαιολόγου, της Προέδρου του ΝΠΔΔ Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης κ. Έλενας Κυριάκου, της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρίας Τζανακάκη, του Δημοτικού Συμβούλου κ.  Κωνσταντίνου Σούλια, του Διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, της Διοικητού του Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης, ιερέων της ευρύτερης περιοχής και πολλών κατοίκων.

           Την παρουσίαση και τον συντονισμό ανέλαβε ο κ. Μιχαήλ Παπανικολάου, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού  του Δήμου Λοκρών, ενώ ομιλίες σχετικές με το θέμα εξεφώνησαν η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ειρήνη και ο Ιατρός κ. Δημήτριος Αγγελής.

       Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Λιβανατών υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή κ. Δημητρίου Κονούκλα παρουσίασαν ένα όμορφο και άρτια οργανωμένο θεατρικό με τίτλο: «Από το Κρυφό Σχολειό στο Διαδικτυακό», αποσπώντας τον ενθουσιασμό και το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

           Την εκδήλωση επισφράγισε με τον πατρικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για την άψογη παρουσίαση του θεατρικού και λαμβάνοντας αφορμή από την εξαίρετη επίδοση τους σημείωσε χαρακτηριστικά:

           «Η περίοδος των κατασκηνώσεων μας, όλο το καλοκαίρι,  θα είναι αφιερωμένη στο παιδί στην Επανάσταση του 1821 για να ξέρει το παιδί του 2021, ότι καλείται να κάνει τη δική του επανάσταση. Η επανάσταση είναι των παιδιών και της νεολαίας και για να αλλάξει ο κόσμος, να αλλάξει η Ελλάδα, να αλλάξει η πατρίδα, να αλλάζει η ζωή μας, δεν θα μας το χαρίσει κανένας άλλος, εμείς θα το κατορθώσουμε,  εμείς θα το καταφέρουμε, εμείς θα το κερδίσουμε και αν χρειαστεί και με το αίμα μας ακόμα. Γι’ αυτό λοιπόν αυτό είναι το μήνυμα παιδιά που στέλνει το 1821,  ότι το 2021 εμείς θα γράψουμε την ιστορία του αύριο, την ιστορία της ζωής μας, το μέλλον μας, την ευτυχία μας, ό,τι δίνει νόημα στη ζωή μας», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος και κλείνοντας ανέφερε:

            «Να επενδύσουμε στα παιδιά μας,  είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον μας και το καλύτερο μνημόσυνο στον Οδυσσέα Ανδρούτσο και σε όλους τους Ήρωες προγόνους μας, σε όλο ακριβώς τον Ελληνισμό».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΤΣΕ ΕΔΩ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness