165

Η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Δημητρίου Ρίζου, Διευθυντού του «ΛΑΜΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ»

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 13 Απρίλιος, 2021 - 13:45

Αναδημοσίευση από τον Ιστότοπο www.lamiakos-typos.gr

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Άμπλιανη Λαμίας η  εξόδιος ακολουθία του Διευθυντή της εφημερίδας του Λαμιακού Τύπου Δημήτρη Ρίζου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, σε Νοσοκομείο των Αθηνών .Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών ο οποίος είχε μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης με τον εκλιπόντα , ενώ στη λειτουργία συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμανδρίτης π. Γερμανός Γιαντσίδης και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ιγνάτιος Σάπιος που τους συνέδεε μια μακροχρόνια προσωπική φιλία με τον αείμνηστο Δημήτρη Ρίζο .

          Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τηρήθηκαν με αυστηρότητα όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ οι πολυάριθμοι φίλοι του Δημήτρη τον αποχαιρέτησαν από τον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας, εκφράζοντας τη θλίψη τους για την απώλειά του.

           «Ήταν πολύ αγαπητός σε όλους, είναι μεγάλη η απώλεια» είπε ο Μητροπολίτης αφιερώνοντας λίγα λόγια παρηγοριάς στην οικογένειά του , στη γυναίκα του Μαρία , το παιδί του Αλέξανδρο, τον αδελφό του Σπύρο Ρίζο και σε όλους τους οικείους του . ''Σήμερα, είπε ο Σεβασμιώτατος αποδίδουμε την τιμή , την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, σε έναν σπουδαίο συμπολίτη μας , σε έναν σπουδαίο ενορίτη μας , σε έναν σπουδαίο Αμπλιανίτη , σε έναν σπουδαίο αδελφό, τον αδελφό μας Δημήτριο''.

          Η είδηση του θανάτου του αγαπητού μας Δημήτρη, τόνισε ο Μητροπολίτης στην ομιλία του, σκόρπισε θλίψη, πόνο, συμπάθεια και ένα κύμα αγάπης ξετυλίχτηκε αυθόρμητα από επώνυμους και ανώνυμους από συμπολίτες μας από κάθε άκρη της Φθιωτικής γής .

          ''Ένα κομμάτι της ιστορίας της τοπικής εκκλησίας και αυτού του τόπου που πάντοτε στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει , αν θα διασωθεί και αν θα αποτελέσει τεκμήριο για τις επόμενες γενιές  το οφείλουμε στο δικό του δημιούργημα το Λαμιακό Τύπο, τον οποίο υπηρέτησε με αγάπη και με έρωτα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος . Πάνω απ'όλα όμως όπως είπε, φεύγει ένας άνθρωπος με αγάπη, με γλυκύτητα, με καλοσύνη, με τρυφερότητα, με στοργή , με λεπτότητα .

          Τη μνήμη του Δημήτρη Ρίζου τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι βουλευτές Θέμης Χειμάρας , Γιώργος Κοτρωνιάς, Γιάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Aντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο πρώην βουλευτής Αποστόλης Καραναστάσης, οι πρώην Δήμαρχοι Νίκος Σταυρογιάννης και Γιώργος Ντελής, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι , φίλοι και συνεργάτες του Δημήτρη.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...