165

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 9 Οκτώβριος, 2021 - 15:15

Την προσεχή Τρίτη, 12 Οκτωβρίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Συμεών του Θεολόγου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών άγει τα ονομαστήρια του.

Η εορτή του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του μηνιαίου 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού του Αγίου Λουκά, με τον διακριτικό τίτλο «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς», και θα πραγματοποιηθεί κατά το ακόλουθο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

07:00 π.μ.  - 10:00 π.μ.  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Άμπλιανης Λαμίας παρουσία όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. 2ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοοικητικού Κέντρου, με δύο θεματικούς άξονες: 1) Διά ζώσης έναρξη των Σεμιναρίων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης και ανάπτυξη στην ολομέλεια των ιερέων ποιμαντικών και διοικητικών ζητημάτων με εύληπτο και απλό τρόπο 2) Αφιέρωμα στους εκ Φθιώτιδος Κληρικούς Αγωνιστές της Επανάστασης του 1821

18:30 μ.μ. - 20:30 μ.μ.  Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας (τηλεοπτική - ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

 

ΤΡΙΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

07:00 π.μ.  - 10:30 π.μ.  Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας (τηλεοπτική - ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

13:00 μ.μ. - 15:00 μ.μ. Ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των επιτελικών στελεχών και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, αλλά και των καθηγητών και καθηγητριών, των μαθητών και μαθητριών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού “ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ”, του Ωδείου “ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ”, του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας και του προσωπικού των Ιδρυμάτων και των δομών της Ιεράς Μητροπόλεως στο γραφείο του στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο (Αγράφων 22 και Μεγ. Αλεξάνδρου)

18:00 μ.μ. - 23:00 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση (ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση) στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ιερό Επισκοπείο (Δεσποτικό, Σκληβανιώτου 5) και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως. 

 

Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες θα τεθούν προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά και τμήμα της Τιμίας και Αγίας Χειρός του, καθώς και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Οσίου Πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου.

Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες και εκδηλώσεις, από όλους τους συμμετέχοντες κληρικούς και λαϊκούς, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας και θα προσκομίζονται αναλόγως και τα σχετικά πιστοποιητικά.

Εντεταλμένοι προς τούτο συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως θα επιφορτιστούν με την ευθύνη της σωστής τήρησης των προβλεπομένων μέτρων με τη συνδρομή και των αρμοδίων κρατικών αρχών.

 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness