165

Η εορτή της Οσίας Ευφροσύνης στην Φθιώτιδα

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος, 2021 - 00:00

Στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφροσύνης του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων «Παράρτημα προστασίας ΑΜΕΑ Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος»  στο Δομοκό χοροστάτησε και ωμίλησε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Ο Ναός αυτός είναι και ο μοναδικός σε όλη την Φθιώτιδα αφιερωμένος στην Οσία Ευφροσύνη, τον οποίο ανοικοδόμησε, αποπεράτωσε εξ ολοκλήρου και εδώρισε  η οικογένεια του κ. Παναγιώτου Σκλατινιώτη εις μνήμην της μακαριστής θυγατρός τους Ευφροσύνης Σκλατινιώτη.

          Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας του Εσπερινού ετέλεσε Αρχιερατικό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των αειμνήστων Ευφροσύνης και της μητρός της Σταματίνας.

          Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών εξέφρασε με ευγνωμοσύνη ένα ευχαριστώ σε όσους εργάζονται και διακονούν σε τέτοιους χώρους υγείας και χαρακτηριστικά ανέφερε:

       «Όσο θα υπάρχουν τέτοιοι χώροι, οι οποίοι θα αναπαύουν ανθρώπους, μέλη της οικογένειάς μας, ανθρώπους κουρασμένους και αδύναμους, που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας, τότε θα σημαίνει ότι η κοινωνία μας είναι όρθια και πηγαίνει μπροστά. Η ποιότητα μιας κοινωνίας και ενός τόπου κρίνεται από τις δομές φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Για το πως φερόμαστε όχι στους ισχυρούς, αλλά στους αδύναμους. Πολλές φορές στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων βλέπουμε τον παράδεισο. Είναι ευεργεσία και ευλογία για όλους εμάς, κάθε φορά που βρισκόμαστε εδώ και σε τέτοιους χώρους. Συγχαίρω όλους όσους διακονούν και εργάζονται εδώ, γιατί επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους». 

             Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν: ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας,  ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Προστασίας ΑΜΕΑ Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος  κ. Δημήτριος Δρακάκης με σύσσωμο το διοικητικό προσωπικό, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και Συλλόγων του Δήμου Δομοκού.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...