165

Η Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού κανόνος στο Μοσχοχώρι

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 4 Αύγουστος, 2017 - 22:45

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μοσχοχωρίου χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Παρασκευή 4 Αυγούστου το απόγευμα  κατά τον τελεσθέντα Μέγα Παρακλητικό Κανόνα προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοοτόκου.

            Ο Ποιμενάρχης μας προς της απολύσεως ωμίλησε στους πιστούς με απλό και κατανοητό τρόπο για την ζωή της Παναγίας, από της γεννήσεως της έως και την κοίμησή της και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά της Παναγίας για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

            Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους πιστούς να ικετεύουν πάντοτε  την Υπεραγία Θεοτόκο και να καταφεύγουν στην μεσιτεία της , διότι εκείνη είναι στοργική μάνα και ακούει όλα τα παιδιά της.

            Ακολούθως ο Προϊστάμενος του Ναού π. Γεώργιος Ζούπινας εκ μέρους όλου του πληρώματος της Ενορίας ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την ευλογητή παρουσία του στο Ναό και του ευχήθηκε να έχει έτη πολλά με δύναμη και υγεία.

            Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της ακολουθίας διένειμε σε όλους τους πιστούς μαζί με την ευχή του και μία εικόνα της Παναγίας ως ευλογία και ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά καλή Παναγιά.

            Προ της αναχωρήσεως του από το Μοσχοχώρι παρεκάθησε με τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στο κέρασμα, το οποίο είχαν ετοιμάσει οι κυρίες στην αυλή της Εκκλησίας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...