165

Χριστουγεννιάτικη Εορταστική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως μας 19.12.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος, 2012 - 17:15

Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Άγγελοι υμνούσιν» πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή μας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Η Εκδήλωση περιελάμβανε ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων τα οποία απέ­δω­­σε η πολυμελής Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Γερ­­μα­νός ο Με­λω­δός» της Ιε­ράς Μη­τροπόλεώς μας, υπό τη Διεύ­θυν­ση του πρω­το­ψάλτου και Διευ­­θυ­ντού της Σχολής κ. Ανδρέου Ιωα­κείμ. Την παρουσίαση και ανάλυση των ύμνων έκανε ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος π. Αμβρόσιος Αναστασίου ενώ διάβασε κείμενα του Παπαδιαμάντη ο ηθοποιός κ. Κωνσταντίνος Πασπάλης.

Την εκδή­λω­ση έκλεισε ο Σεβα­σμιώ­τα­τος Μητρο­πο­λί­της μας κ. Νι­­­κόλαος, ο οποίος αφού συνεχάρη τον χοράρχη και τα μέλη της χο­ρω­δίας, αναφέρθηκε στο μεγάλο και κοσμοσωτήριο γε­­­γονός της εναν­θρω­πήσεως του Θεού Λόγου, τονίζοντας ότι στις δύσκολές αυτές ημέρες που διέρχεται η πατρίδα μας υπάρχει ελπίδα, διότι «ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ». Τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον χοράρχη έναν Μουσικό τόμο, έργο του αειμνήστου Μητροπολίτου Κοζάνης Διονυσίου, για την βιβλιοθήκη της Σχολής.

Στην εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδος» και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Παναγιώτης Φώσκολος, ο Διοικητής του Κ.Ε.Υ.Π Συνταγματάρχης κ. Αριστοτέλης Κωτσίδης, ο τ. Βουλευτής κ. Θεόδωρος Χειμάρας και άλλοι εκπρόσωποι των Αρχών, ιερείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Σημειώνουμε ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας «Γερμανός ο Μελωδός» έχει 170 μαθητές και λειτουργούν εκτός της Λαμίας 4 παραρτήματα της Σχολής στην Μαλεσίνα, τα Καμένα Βούρλα, την Στυλίδα και την Τιθορέα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness