165

«Χοροί και Τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες» στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 7 Ιούνιος, 2022 - 11:00

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος η επετειακή εκδήλωση με τίτλο «Χοροί και Τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες» αφιερωμένη στην Μικρασιατική Καταστροφή, ενταγμένη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος σε συνεργασία με Συλλόγους και Φορείς  του τόπου, με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό των προγόνων μας.

          Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός –Αθλητικός Σύλλογος της πόλεως Λαμίας «Χορονός», ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και υπό την μέριμνα του ιδίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος παραβρέθηκε στην εν λόγω εκδήλωση και την επισφράγισε με τον πατρικό του λόγο, ενώ την εκδήλωση την πλαισίωσε μουσικά η παραδοσιακή ορχήστρα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

          Η χοροδιδάσκαλος και Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αργυρούλα Τσιριγκούλη, εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των μελών του Συλλόγου, ευχαρίστησε από καρδίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και εις ένδειξιν τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπό του, καθώς και εις αναγνώριση του έργου πολιτισμού το οποίο επιτελεί στην Μητρόπολη Φθιώτιδος και διαφυλάξεως και μεταλαμπαδεύσεως της ελληνικής παράδοσης, για την οποία εργάζεται αδιάκοπα, του απένειμε εκ μέρους του Συλλόγου τιμητική πλακέτα.

          Η κ. Τσιριγκούλη επίσης απένειμε τιμητική πλακέτα και στον Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία του Ωδείου σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στον λόγο του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην κ. Τσιριγκούλη και σε όλους τους χορευτές και συντελεστές της εκδήλωσης και χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

          «Οι πατρίδες μας δεν είναι χαμένες, ούτε αλησμόνητες αλλά ζωντανές. Όποιος διαβαίνει αυτές τις πατρίδες αισθάνεται ότι περπατάει στην πατρίδα του, σε δικό του τόπο. Η αλήθεια νικά το ψέμα και η αλήθεια στο τέλος θα νικήσει, όταν κανείς την πιστεύει, την διακονεί και όταν κανείς την διασώσει.

          Αυτό, το οποίο προσφέρατε απόψε είναι η κατάθεση της καρδιά σας. Είμαστε αποφασισμένοι την αλήθεια μας να την ζούμε, έστω και αν φαινόμαστε αδύναμοι. Η αλήθεια οδηγεί στην αιωνιότητα και η αλήθεια θα μας οδηγήσει στην Βασιλεία του Θεού.

          Η Εκκλησία και ο Επίσκοπος υπάρχει για να αγκαλιάζει γιατί είμαστε μία οικογένεια, ένα σώμα με κεφαλή μας τον Χριστό.

          Χαίρομαι που αυτά τα δυόμιση χρόνια που με την Χάρη του Θεού ποιμαίνω αυτόν τον υπέροχο και ευλογημένο λαό έχουμε καταφέρει να διοργανώσουμε εδώ πάνω από 100 εκδηλώσεις. Αυτός ο χώρος δημιουργήθηκε για να διακονεί τον λαό.

          Η Ρωμιοσύνη είναι ψυχή, η Ελλάδα είναι ψυχή. Ο πατριωτισμός μας δεν είναι ιδεολόγημα, αλλά είναι ψυχή και ζωή. Αυτό ζήσαμε απόψε. Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ».

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness