165

Επιστημονικό Συνέδριο αφιερωμένο στον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο και στη συμμετοχή στον Αγώνα του Ιερού Κλήρου της Φθιώτιδος

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 11 Μάιος, 2021 - 13:45

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση  του 1821 διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:

          «Ο ΕΘΝΙΚΟ -ΑΠΕΛΕΥΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ»

          Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 έως και την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού -Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (Μ. Αλεξάνδρου και Αγράφων, Λαμία) χωρίς την παρουσία κοινού λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά μέσω του «Star Κεντρικής Ελλάδος», ραδιοφωνικά μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm)  και διαδικτυακά μέσω του επίσημου Ιστότοπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος www.imfth.gr.

          Την έναρξη του Συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β', ο οποίος θα αφιχθεί την Παρασκευή το απόγευμα στη Λαμία.

          Κεντρικός ομιλητής την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, θα είναι ο Εξοχώτατος τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

          Το Συνέδριο θα κορυφωθεί την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 με Πολυαρχιερατική Συνοδική Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί την Κυριακή το πρωί 16 Μαΐου 2021 στις 07:00 π.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

          Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness