165

Εκοιμήθη ο Εφημέριος της Αγίας Παρασκευής Σφαγείων π. Παναγιώτης Γοργογιάννης

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 16 Αύγουστος, 2021 - 13:30

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί, μία ημέρα μετά την Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και την ονομαστική του Εορτή και μετά από ολιγόμηνη ασθένεια ο εν ενεργεία Εφημέριος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής του ομωνύμου προαστίου της πόλεως Λαμίας (Σφαγεία) π. Παναγιώτης Γοργογιάννης σε ηλικία 74 ετών.

            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών πληροφορηθείς την κοίμηση του στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Μαρτυρικής πόλεως Υπάτης όπου τελούσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη της Συνάξεως των Αγίων της Υπάτης ετέλεσε Αρχιερατικό τρισάγιο και με συγκίνηση προσευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

            Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Παναγιώτη θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών αύριο Τρίτη 17 Αυγούστου στις 11:30 π.μ. στον Ιερό Ναό που διηκόνισε με αγάπη και φόβο Θεού πάνω από 20 χρόνια, την Αγία Παρασκευή Σφαγείων.

            Ο μακαριστός π. Παναγιώτης Γοργογιάννης γενήθηκε και μεγάλωσε στο ορεινό μπαλκόνι της Ρούμελης, το όμορφο Κουμαρίτσι Φθιώτιδος το έτος 1947.

            Οι ευσεβείς γονείς του Γεώργιος και Μαρία του εδίδαξαν το Ορθόδοξο ήθος και την εν Χριστώ ζωή και παιδεία.

            Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Πρεσβυτέρα Ελένη Γοργογιάννη με την οποία απέκτησε 3 κόρες, οι οποίες τους χάρισαν 9  εγγόνια, κάνοντας οι ίδιες ευλογημένες οικογένειες, η μία μάλιστα είναι Πρεσβυτέρα σύζυγος του στρατιωτικού Ιερέως π. Σεραφείμ Καλτσοκαλά.

            Χειροτονήθηκε το έτος 1993 Διάκονος και Πρεσβύτερος υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού διακονώντας με ένθερμο ζήλο και αγάπη Χριστού,  αρχικά την Ενορία της Μοσχοκαρυάς στην Δυτική Φθιώτιδα και έπειτα από το 2000 στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής Σφαγείων.

            Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...