165

Δυο έτη από την κοίμηση της Γερόντισσας Στυλιανής

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 9 Οκτώβριος, 2021 - 09:15

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την κοίμηση της μακαριστής Γερόντισσας Στυλιανής, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παντοκράτωρος Ταώ Παντέλης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, στο πλαίσιο της συμμέτοχής του στις εργασίες του Σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου μετέβη την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Ταώ Πεντέλης, όπου παρέστη συμπροσευχόμενος στην Ιερά Αγρυπνία και ετέλεσε το Αρχιερατικό μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής Καθηγουμένης Γερόντισσας Στυλιανής.

          Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος στην νυν Καθηγουμένη Γερόντισσα Θεοφανώ και την περί αυτήν Ιερά Αδελφότητα προσέφερε λόγους παρακλήσεως τονίζοντας ότι :

          «Προσωπικότητες σαν την μακαριστή Γερόντισσα Στυλιανή έχει ανάγκη η Εκκλησία μας και ο μοναχισμός σήμερα. Άνθρωποι με εκκλησιαστικό φρόνημα, άνθρωποι αφοσιωμένοι στην παράδοση της Εκκλησίας μας, χωρίς όμως αγκυλώσεις, χωρίς ιδεοληψίες και χωρίς κανένα ίχνος ιδιοτέλειας, μονάχα προσφοράς στην Εκκλησία και στον άνθρωπο.

          Η σχέση της μακαριστής Γερόντισσας Στυλιανής με τους εκάστοτε Αρχιεπισκόπους, Μητροπολίτες, Ιερείς και την διοίκηση της Εκκλησίας αποτελεί ιερά παρακαταθήκη και ένα παράδειγμα προς μίμηση για τον σύγχρονο Ορθόδοξο μοναχισμό, ο οποίος διακονεί την Εκκλησία και δείχνει στους ανθρώπους τον δρόμο προς την Εκκλησία».

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...