165

Διορθόδοξο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Τραγάνα Λοκρίδος

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 4 Σεπτέμβριος, 2022 - 23:30

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε το διήμερο 3 & 4 Σεπτεμβρίου 2022 η μνήμη του Αγίου Προφήτου Μωϋσέως στον ομώνυμο και μοναδικό Ναό ανά την Ελλάδα, ο οποίος ευρίσκεται στο Ευρωσιναϊτικό Κέντρο Μελετών της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος.

          Με την κανονική άδεια, ευχή  και ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, τόσο την παραμονή, Σάββατο 3 Σπετεμβρίου 2022 όσο και την κιριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 οι Ιερές Ακολουθίες τελέσθηκαν με την παρουσία του γέροντος Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανού, του και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, ο οποίος κατάγεται από την Πρωτεύουσα της Λοκρίδος, την ιστορική πόλη της Αταλάντης, καθώς και με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Ιεραποστόλου Επισκόπου Μαλάουϊ κ. Φωτίου εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος και αποδέχθηκε την ευγενική πρόσκληση του κ. Δαμιανού..

          Την κυριώνυμο ημέρα, στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών εκπροσώπησε και μετέφερε την αγάπη του και τις ευχές του, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αταλάντης και Ιεροκήρυξ Λοκρίδος Αρχιμ. π. Δημήτριος Ζελιαναίος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness