165

86 Ενοριακές Κατηχητικές Συνάξεις στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 27 Οκτώβριος, 2021 - 22:00

Τον Αγιασμό για την έναρξη των 86 Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων, οι οποίες πραγματοποιούνται αυτή την εκκλησιαστική χρονιά τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Προηγήθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός για την Θεομητορική Εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι υπεύθυνοι ιερείς αυτών των Ενοριακών Καταχητικών Συνάξεων.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην πατρική του προσλαλιά τόνισε την ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων στις ενορίες χαρακτηρίζοντας τις Ενοριακές αυτές Κατηχητικές Συνάξεις ως πρότυπο υγιούς επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

«Ο Λόγος του Θεού, όταν σπείρεται με αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων, αμέσως καρποφορεί και αλλάζει την κοινωνία. Και ένας άνθρωπος να ακούσει και να αλλάξει πορεία είναι επιτυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

          Τέλος, ο Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, Διευθυντής του Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος και Αντιμετωπίσεως Αιρέσεων, επεσήμανε ορισμένα πρακτικά ζητήματα της επιτυχούς πραγματοποιήσεως των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων.

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon lista_enoriakon_katihitikon_synaxeon_2021-2022.pdf170.76 KB
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...